Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I vuggestuen har vi frokostordning, hvor vores italienske kok Francesca hver dag laver mad til børnene. I børnehaven har børnene selv madpakker med hjemmefra.

Frokost

Vi spiser altid i mindre grupper både i vuggestuen og i børnehaven, og måltidet er en oplagt lejlighed til at arbejde med både selvhjulpenhed, madmod og -nysgerrighed og relationer. I vuggestuen hjælper børnene med at dække bord, mens børnene i børnehaven selv skal hente deres madkasser og pakke deres mad ud. Vi støtter børnene i at øve sig i det, de er liiige ved at kunne selv, for eksempel hælde vand op i koppen eller selv øse op.

Lige gyldigt om vi spiser det samme eller noget forskelligt, er det oplagt at tale om det, vi spiser: Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvad er det? Hvor kommer det fra? Vi spiser i mindre grupper, så både børn og voksne kan deltage i det sociale samvær og samtalerne omkring bordet.

Madfokus 2022

Francesca og alle pædagogiske medarbejdere starter her først i 2022 på et forløb hos Meyers Madhus. Vi vil blandt andet få rådgivning i, hvordan vi bliver endnu bedre til at involvere børnene i måltiderne og får givet dem gode madminder med i bagagen. Vi vil også arbejde med andre temaer, som eksempelvis  klimavenlig mad, mindre madspild, maddannelse og madmod.

Måltiderne vi serverer er sunde, og vi har guldmærket i økologi, hvilket betyder at vi er 98% økologiske.